Lentäjät

 

Miika Tourunen

Miikaa tukemassa: http://www.lavonia.fi/


Jyväs-Marine


Vuonna 1977 syntynyt jyväskyläläinen Miika on aloittanut flyboardingin ensimmäisten suomalaisten joukossa. Oman laudan Miika hankki kesällä 2013 ja vedessä mies viihtyy niin kauan kuin lämpötilat sallii.

- Aloitin (lentelyn) silloin kun vesi oli 7-asteista ja jatkan niin pitkälle syksyyn kuin mahdollista, kylmäpäinen mies kertoi Iltalehden haastattelussa heinäkuussa.

Miika lennättää yleisöä ja tekee näytöslentoja Flyboard Avataaran kautta pääasiassa Jyväskylässä, mutta tilauksesta myös ympäri Suomen.


--------------------------------------------------------- 

 

Vadim Nekhaev
Forssalainen Vadim on extreme-mies henkeen ja vereen. 1990-luvulla Sotshista Suomeen muuttanut hurjapää hankki oman laudan maaliskuussa (2015). Extreme-Life -yrityksensä puitteissa Vadimin voi bongata tekemästä näytös- ja yleisölennätyksiä ympäri Suomen.

- Extreme-harrastukset ovat ainoa oikea juttu minulle. Laskuvarjohyppy on asia, joka on seuraavana listallani, mutta sitä ennen leijutaan veden päällä. Flyboard on uskomattomin juttu, mitä olen kokeillut, Vadim tiivisti Seutu-Sanomien haastattelussa kesäkuussa.

Suomenmestaruudestakin mies haaveilee, mutta lajin SM-kisojen järjestely tämän vuoden osalta on kaikkien harmiksi vielä avoinna.--------------------------------------------------------- 


Kai RusanenMikkelissä vuonna 1986 syntynyt Kai on lentänyt flyboardia vuodesta 2013 lähtien. Flyboard-harjoituksiin hän käyttää kesän kaikki lentokelit hyödykseen ja polttoainetta voi mennä jopa sata litraa päivässä.

Nuoresta pitäen vauhti ja ilmalennot ovat olleet Kain tyyli elää: ajautuminen kuumottavaan ilmalentoon vaaran ja turvallisuuden laidalle oli se, mikä upotti hänet syvälle flyboard-skenen ytimeen.

- Parasta flyboardin lentämisessä on se kun pääsee etsimään uusia rajoja rikottaviksi, Kai sanoo ja jatkaa:
- Parhaat sävärit saan siitä agressiivisesta tyylistä, jolla tykkään lentää!

Vuoden 2014 talven Kai hioi ja kehitti lentotyyliään Tyynellä valtamerellä. Flyboard-harjoitusten lisäksi kaksi viimeisintä kesää mies on viettänyt omistamansa Waterfly-yrityksen parissa. Flyboarding-yrittäjänä Kai pyrkii levittämään tietoisuutta lajista ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista.--------------------------------------------------------- 

 

Jan "Jaba" Baas

Jabaa tukemassa: http://www.lasercom.se/


Ruotsissa vuonna 1984 syntynyt vauhdin ja viihteen monitoimimies Jaba kotiutui Suomeen nelivuotiaana. Talvi- ja extremelajit ovat miehen sydäntä lähellä, ja päivät alkavat hänen omien sanojensa mukaan fiiliksestä:

- Jos esimerkiksi talviaamuna tuntuu siltä että tänään täytyy lumilautailla, niin sitten lautaillaan. Jos fiilis taas sanoo että sukset jalkaan, niin sitten myös teen niin.

Tämän dj:nä ja showmiehenäkin tunnetun kahden lapsen isän päiviä täyttää myös Pää-äijät -niminen räppi-duo. Kolme vuotta sitten löytämänsä flyboard-harrastus on kuitenkin vallannut ison osan Jaban sydämestä:

- Kokeiltuani flyboardia tiesin heti, että tätä haluan harrastaa mahdollisimman paljon. Kun mä pääsen veden päälle, tuntuu, että se on parasta mitä voin housut jalassa tehdä! Siinä kaikkoaa murheet ja muut!